Hoe vraag je een zakelijke hypotheek aan?
Is jouw bedrijf op de huidige locatie uit zijn jasje gegroeid en is er geen mogelijkheid meer om (verder) uit te breiden? Dan zit er niets anders op dan verhuizen. Voordat je kunt verhuizen, moet je allereerst een nieuw bedrijfspand gevonden hebben. Omdat het om een groter pand gaat, kost dit zeer waarschijnlijk behoorlijk wat geld. Levert de verkoop van het huidige pand niet genoeg op om de aankoop te financieren? Ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar vraag een zakelijke hypotheek aan. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, vraag jij je mogelijk af hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je een zakelijke lening aanvraagt.
Ga op zoek naar een geschikte geldverstrekker
Als je een zakelijke hypotheek aan wilt vragen, moet je allereerst een geschikte geldverstrekker vinden. Wil je de aankoop van een nieuw bedrijfspand zakelijk financieren? Dan kun jij je onder meer tot de bank richten waarbij je nu al bankiert. Vrijwel iedere bank biedt ondernemers tegenwoordig de mogelijkheid aan om er een zakelijke lening af te sluiten. Als je goede ervaringen hebt met de bank, lijkt dit je misschien de beste keuze.
Veel ondernemers denken dat zij bij de bank langs moeten gaan om een aanvraag voor een zakelijke hypotheek in te dienen. Toch is dit niet altijd het geval. Bij veel geldverstrekkers is het vandaag de dag namelijk mogelijk om online een aanvraag in te dienen. Het grote voordeel van een online aanvraag is dat je heir de deur niet voor uit hoeft. Extra bijkomstigheid is dat je 24/7 een aanvraag in kunt dienen.
Verdiep je in de rente
Heb je een geldverstrekker gevonden waarbij je een zakelijke hypotheek aan kunt vragen? Dan is het niet verstandig om direct een aanvraag in te dienen. Waarom niet? Omdat wij je aanraden je eerst in de rente te verdiepen. Omdat het een lening betreft, krijg je namelijk te maken met rente. Grote voordeel van een zakelijke lening is dat de rente gedurende de hele looptijd vaststaat. Hierdoor weet je bij het afsluiten exact hoeveel je iedere maand af moet lossen. In tegenstelling tot zakelijk krediet rente betaal je bij een zakelijke hypotheek rente over het gehele bedrag. Je krijgt het volledige bedrag immers in één keer op jouw rekening gestort.
Hoe zit het met de looptijd?
De rente is niet het enige waar je op moet letten bij een zakelijke lening. Je moet de lening namelijk binnen een bepaalde periode terugbetalen. Dit noemen we ook wel de looptijd. De maximale looptijd van een zakelijke lening is 5 jaar. Als je voor deze looptijd kiest, vallen de maandlasten relatief laag uit. Hierdoor lijkt een lange looptijd ideaal, maar dat is het niet altijd. Waarom niet? Omdat je dan ook voor een langere periode rente betaalt. Wil je minder rente betalen? Kies dan voor een kortere looptijd. Naast 60 maanden kun je namelijk ook voor een looptijd van 3, 6, 9, 12, 24, 36 of 48 maanden kiezen.
Zorg dat je de juiste documenten bij de hand hebt
Heb je een geschikte geldverstrekker gevonden en wil je online een aanvraag indienen? Zorg er dan voor dat je de juiste documenten bij hand hebt. Je hebt in ieder geval de bij- en afschrijvingen van jouw onderneming nodig, evenals de jaarrekening. Nadat je deze hebt toegevoegd, krijg je een aanbod van de geldverstrekker. Als je het voorstel accepteert, dien je vaak aanvullende documenten aan te leveren. Wanneer je dit keurig doet, is jouw zakelijke hypotheek binnen de kortst keren in kannen en kruiken.