Snel zakelijk krediet aanvragen: 3 tips
Wanneer je als ondernemer geld nodig hebt voor jouw bedrijf, kun je een zakelijke lening aanvragen. Toch is dit niet de enige zakelijke financieringsvorm waar je voor kunt kiezen. Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, kun je namelijk ook snel zakelijk krediet aanvragen. Deze financieringsvorm kun je aanvragen voor werkkapitaal, debiteuren, personeel, voorraden en marketing. Ben je enthousiast over snel zakelijk krediet? Dan overweeg je mogelijk wel om zo’n financiering aan te vragen. In dat geval komen de onderstaande 3 tips vast en zeker van pas.
1. Hoeveel kan en wil je lenen?
Voordat je voor snel zakelijk krediet kiest, wil je waarschijnlijk eerst weten hoeveel je kunt lenen. Dit kunnen we je op voorhand helaas niet vertellen. De hoogte van het bedrag hangt namelijk af van een aantal factoren. Een geldverstrekker kijkt onder meer naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Het is overigens niet zo dat je overal hetzelfde bedrag kunt lenen. Bij de ene geldverstrekker kun je mogelijk (veel) meer lenen dan bij de andere. Verdiep je daarom eerst goed in de mogelijkheden voordat je een keuze maakt.
Een veelgemaakte fout bij zakelijk krediet aanvragen is dat ondernemers soms meer lenen dan ze nodig hebben. Het risico hiervan is dat je meer op kunt nemen dan je daadwerkelijke nodig hebt. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet bijzonder erg, maar hier zitten wel degelijk nadelen aan. Bij snel zakelijk krediet betaal je namelijk rente over het bedrag dat je opneemt. Neem je meer op dan je nodig hebt? Dan vallen de kosten logischerwijs ook hoger uit.
2. Kom gemaakte afspraken na
Deze tweede tip lijkt misschien een open deur, maar uit ervaring weten we dat lang niet iedere ondernemer de gemaakte afspraken nakomt. Dit kan grote gevolgen hebben voor het geld dat je geleend hebt. Los je bijvoorbeeld niet iedere maand het afgesproken bedrag af? Dan kan een geldverstrekker jouw kredietlimiet verlagen. Het gevolg hiervan is dat je minder geld op kunt nemen. Als het de spuigaten uitloopt kan een geldverstrekker zelfs besluiten om jouw krediet eenzijdig op te zeggen. Hier kun je zelf niets tegenin brengen, want je hebt de gemaakte afspraken geschonden. Een geldverstrekker staat hierdoor in zijn recht. Zorg er daarom voor dat je zeker weet dat er voldoende financiële middelen zijn om zakelijk krediet af te lossen voordat je deze financieringsvorm aanvraagt.
3. Dien online een aanvraag in
Wie een zakelijke financiering aan wil vragen, kan hiervoor langsgaan bij een geldverstrekker. Als het om zakelijk krediet gaat, hoef je hier de deur niet meer voor uit. Veel geldverstrekkers bieden je namelijk de mogelijkheid om online een aanvraag in te dienen. Je vult simpelweg jouw gegevens in en levert de benodigde documenten aan. Op basis hiervan ontvang je een aanbod op maat van een geldverstrekker. Als dit aanbod je aanstaat, kun je het voorstel accepteren en online de contracten tekenen. Wil je een groot bedrag lenen? Dan kan een geldverstrekker je vragen om langs te komen voor een adviesgesprek. Dit gebeurt vaak bij bedragen boven de 250.000 euro.