Hoe bespaar je snel en eenvoudig energie?

Hoe bespaar je snel en eenvoudig energie?

We horen niks anders meer, overal gaat het erover: energiebesparing. De energiekosten zijn nog steeds hoog en daarom wil iedereen, waar mogelijk, besparen op deze kosten. Ook de overheid probeert hierbij te helpen en mensen te stimuleren, zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Wij voorzien je graag van tips hoe je op kantoor of thuis snel en eenvoudig energie kan besparen.

Verstandig omgaan met energie

Een relatief eenvoudige manier om energie te besparen, is door de temperatuur in ruimtes die je niet gebruikt wat lager te zetten. Met een kleine verandering en wat extra kleding kun je al een significant verschil maken. Vergeet ook niet om dagelijks ramen en deuren open te zetten voor een goede ventilatie. Met een timer bij het douchen word je je meer bewust van hoeveel energie je verbruikt.

Het energielabel

Kijk bij het aanschaffen van nieuwe apparaten goed naar het energielabel. Zorg ervoor dat al je elektrische apparaten, zowel thuis als op kantoor, helemaal uit zijn als je gaat slapen of langere tijd niet thuis bent. Vergeet niet dat ijsvorming in de koelkast en vriezer wat extra stroom kost en dus frequent ijs verwijderen handig is. Als je gaat wassen, vul de wasmachine dan helemaal en was op een lage temperatuur. Is het warm buiten? Dan is het verstandig om de was buiten te laten drogen. Dit zul je merken in de portemonnee.

Kantoor energiezuinig maken

Tijdens kantooruren staat alle apparatuur aan en deze worden logischerwijze uitgezet zodra iedereen het pand weer verlaat. Maar wat kunnen we tijdens kantooruren doen om zoveel mogelijk energie te besparen? De temperatuur is op dit moment hoog, dus we willen al snel de airco op standje vriezer zetten. Dit kost natuurlijk veel energie en vaak is dit niet nodig. Er zijn ook andere opties om het binnen koel te houden. Houd ramen en deuren dicht en schaf zonneschermen aan. Investeer in energiezuinige apparaten en let op het energielabel. Vervang TL- en halogeenverlichting door ledverlichting. Verdiep je in de subsidiemogelijkheden voor de isolatie van het kantoorpand.

Doe het samen

Door samen energie te besparen, bereik je meer dan alleen. Door te starten met ‘kleine besparingen’ creëer je al snel een win-winsituatie. Je betaalt minder energiekosten en tegelijkertijd bespaar je het milieu. Probeer elkaar zo veel mogelijk aan te moedigen om bewuster om te gaan met energiegebruik en zo bij te dragen aan een betere wereld. Als bedrijf kan je het goede voorbeeld geven door milieuvriendelijke relatiegeschenken en promotieartikelen in te zetten. Geef ze weg aan personeel, klanten en relaties en je weet zeker dat ze goed ontvangen zullen worden. RPET drinkflessen of recyclebare bidons zijn een goed idee en worden dagelijks gebruikt. Kies voor bedrukte bidons met logo voor een opvallend geschenk. Ook 100% biologisch katoenen handdoeken borduren met de naam van de ontvanger is een prachtig en bruikbaar cadeau. Geef het goede voorbeeld en kies voor duurzame relatiegeschenken.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren