Hoe te stoppen met uitstelgedrag (en productiever te worden)

Hoe te stoppen met uitstelgedrag (en productiever te worden)

Leren stoppen met uitstellen vormt de kern van onze productiviteit, en wat dat betreft onze geestelijke gezondheid. Door de juiste systemen te installeren en goed te kijken waarom we het in de eerste plaats doen, zijn geweldige eerste stappen om te volgen. Net als een spier, zal het vermijden van uitstelgedrag je in een mum van tijd productief maken.

Uitstel is waardeloos. Nee echt. Het ene moment is er veel vraag naar en volg je projecten en cursussen en het volgende moment ben je aan het bingeren met Tiger King terwijl je materiaal onaangeroerd blijft. Elke seconde dat je dieper in de Carole Baskin-samenzwering duikt, komt weer een seconde dichter bij naderende deadlines en einddatums.

Waarom doen we dit?

Het blijkt dat er behoorlijk goede neurowetenschap bestaat die stelt dat uitstellers meer worden beïnvloed door afleiding en emoties als het gaat om taken dan niet-uitstellers. Met andere woorden, taakangst.

Mensen die uitstellen, voelen zich overweldigd door de enorme omvang van hun taken. Denk aan zweterige handpalmen en hoge stressniveaus. Ze doen alsof het niet allemaal bestaat terwijl ze zich schuldig voelen omdat ze het negeren, en zeggen dan ja tegen die sociale gebeurtenis om de naderende ondergang nog verder te negeren.

1. Wees brutaal eerlijk over uw prioriteiten

Dit is dat gesprek dat je met jezelf voert – noem het een interventie. Je weet dat je gedrag giftig is en alleen maar tot spijt zal leiden, dus het is tijd om de wielen in beweging te zetten voor verandering.

Het enige is dat als je iemand zoekt om je uit dit dilemma te redden, je heel, heel lang zult wachten. In feite komt die dag misschien nooit aan, omdat iedereen het druk heeft met zijn eigen dingen te doen en zijn eigen dingen uit te zoeken.

Er zijn constant dingen die onze aandacht vragen en het vermijden van uitstelgedrag wordt steeds moeilijker. Als u echter duidelijk weet wat de belangrijke taken zijn, kunnen die afleidingen een effectieve motivator zijn tijdens uw beloningstijd.

De enige persoon die je spullen voor elkaar kan krijgen, ben jij.

2. Stop met je schuldig te voelen

Creëer binnen uw schema ruimte voor chill time, downtime, me time. Hoe je het ook wilt noemen. Het is dat ding waar je naar afleidt als je dingen gedaan zou moeten krijgen. Als u weet dat u dat later wilt doen, is de kans veel kleiner dat u uw productiviteit verknoeit. En als je dat ding toch gaat doen, voel je je niet schuldig.

Het is niet alleen de tijd dat u zich schuldig voelt. Als je ooit schuldgevoelens op het werk hebt ervaren omdat je weet dat je relaties lijden, wordt dit nog erger als je uren aan werktijd verspilt om uitstel te geven.

Werk wanneer u aan het werk bent, zodat u kunt ontspannen wanneer u met uw dierbaren bent, zonder schuldgevoel.

3. Leer hoe u kunt stoppen met uitstellen met de juiste systemen

De reden dat u niet eens aan uw grote project begint, is dat het gewoon te groot lijkt om te doen. U kunt ook een beetje perfectionisme ervaren, wat betekent dat u wacht tot de omstandigheden goed zijn voordat u aan de slag kunt.

Dus of je nu besluit het op te splitsen in werkbare brokken of het op het 11e uur propt, je zult het nog steeds voor elkaar moeten krijgen. Maar hier is het ding. Een systeem kan een deel van de druk voor u verlichten.

4. Beloon uzelf voor uw werk

Die items op de to-do-lijst kapotmaken? Het is tijd om een ​​wandeling naar de koffiebar te maken en je ziel te laten doordrenken. Een project op tijd klaar, terwijl het volgende al gepland is? Ga Halo spelen met je vrienden. Het punt is dat onze hersenen zijn bedraad om op beloningen te reageren. De kans is veel groter dat u uw doelen bereikt als er kleine beloningen zijn die u onderweg een duwtje in de rug geven.

5. Verander hoe je jezelf beschrijft

Ja, er zit veel meer psychologie in dan je misschien denkt. Wanneer je naar jezelf begint te verwijzen als een projectknaller, doellijst-slasher of algemene productiviteitskampioen, ga je geloven (of je hersenen op zijn minst bedriegen om het te geloven).

De donkere kant hiervan, en waar je op moet letten, is dat elke keer dat je akkoord gaat met een project of cursus en je de deadline niet haalt, je tegen je lichaam zegt dat het oké is om te liegen. Na verloop van tijd zou u zelfs uw gedrag kunnen rechtvaardigen. Op de lange termijn kan dit van invloed zijn op hoe u over uzelf denkt en of het overwinnen van uitstelgedrag aan uw horizon zal liggen, of dat u lid wordt van de sociale club van chronische uitstellers. Kom uit deze lus en stop met liegen tegen jezelf.

Gerelateerde Posts

De psychologische effecten van financiële beslissingen

De psychologische effecten van financiële beslissingen

Financiële risico’s van niet voldoen aan de Arbowet in Rotterdam

Financiële risico’s van niet voldoen aan de Arbowet in Rotterdam

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?