Is zakelijk beleggen een goede keuze?

Is zakelijk beleggen een goede keuze?

Beleggen is anno 2022 niet meer uit de maatschappij weg te denken. Dit komt door diverse redenen. Zo leven we al jarenlang met een enorm lage spaarrente, heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat er meer spaargeld is en is er daarnaast een torenhoge inflatie. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat men steeds meer op zoek gaat naar beleggingsmogelijkheden als we het hebben over het spaargeld. Nu kun je, indien je een eigen bedrijf hebt, zowel zakelijk als privé beleggen. Beide manieren kunnen zo hun voor-en nadelen hebben. Ben jij nu benieuwd naar het feit of zakelijk beleggen een goede keuze is? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over!

Voordelen zakelijk beleggen

Over het algemeen kent zakelijk beleggen voornamelijk op financieel vlak veel voordelen. Dit zijn voordelen op fiscaal vlak. Je betaalt in een BV namelijk geen belasting over je fictieve rendement. In een particuliere situatie is dit wel zo. Het voordeel hierin zit hem met name in het feit dat je vermogensopbouw sterker is. Je hoeft immers niet een deel uit je vermogen te halen omdat je hier belasting over hoeft te betalen. Hierin geldt overigens wel dat je bij de extractie van het vermogen uit het beleggingsfonds in een keer belasting moet betalen. Toch kan dit fiscaal gezien meer dan uit. Je hebt immers jarenlang genoten van het belastingvrije rendement dat op haar beurt weer extra kon renderen ten opzichte van een particuliere belegging. Daarnaast gebeurt zakelijk beleggen vaak op een wat professioneler niveau. Je zult dus in een zakelijke belegging meer professionele begeleiding krijgen in het uitzoeken van de juiste beleggingen en de juiste beleggingsstrategieën.

Nadelen zakelijk beleggen

Over het algemeen klinkt het zakelijk beleggen als rozengeur en maneschijn, maar er zitten helaas ook wat negatieve aspecten aan. Deze hebben met name betrekking op het inzicht dat anderen kunnen hebben in jouw onderneming. Een BV of NV moet immers jaarcijfers publiceren bij de KvK. Deze jaarcijfers zijn voor iedereen inzichtelijk. Mocht je nu een grote investering in een andere onderneming hebben gedaan, dan kan iedereen dit inzien bij de KvK. Dit hoeft in eerste instantie niets negatiefs te betekenen, maar als jij veel waarde hecht aan privacy, dan kan dit iets zijn dat je tegenhoudt. Daarnaast kan een zakelijke belegging in het geval van een faillissement nadelen opleveren. Doordat de beleggingen zakelijk gedaan zijn kunnen crediteuren hier onderaan de streep namelijk aanspraak op maken.

Gerelateerde Posts

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren

De top 10 voordelen van online boekhouden

De top 10 voordelen van online boekhouden