Waar kan een letselschadeadvocaat je bij helpen?

Waar kan een letselschadeadvocaat je bij helpen?

Een letselschadeadvocaat zorgt ervoor dat je financieel gecompenseerd wordt na een ongeval als je hier recht op hebt. Je zal dan een volledige letschadevergoeding ontvangen. Naast deze belangrijke taak kun je ook een beroep voor op een letselschade advocaat Nijmegen (of eentje in een andere plaats) als je problemen hebt met je werkgever na een ongeval, of indien je een belangrijk gesprek moet aangaan bij het UWV. In dit artikel vertellen we graag meer.

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die iemand oploopt door het toedoen van een ander. Het kan gaan om lichamelijke schade, maar ook om geestelijke schade of emotionele schade. De schade kan direct optreden, bijvoorbeeld wanneer iemand bij een ongeluk een been breekt. De schade kan ook later optreden, bijvoorbeeld wanneer iemand aan PTSS lijdt na een trauma. In sommige gevallen is de schade aan iemands lichaam of geest niet direct zichtbaar, maar kan de schade toch heel erg groot zijn. Letselschade kan ontstaan door allerlei verschillende soorten ongelukken of gewelddadige gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk op het werk, een aanrijding op de weg, maar ook aan een gewelddadige aanval of een verkeerd uitgevoerde operatie.

Wanneer iemand letselschade oploopt door het toedoen van een ander, kan diegene een schadevergoeding vragen. Dit kan bijvoorbeeld via de verzekering van de aansprakelijke partij, maar ook door een civiele procedure te starten. In sommige gevallen is het mogelijk om via een gerechtelijke procedure een schadevergoeding te krijgen bijvoorbeeld wanneer er sprake is van letselschade door een delict.

Schade verhalen op de juiste persoon

Een letselschadeadvocaat weet heel goed dat je na een ongeval wel andere zaken aan je hoofd hebt dan het regelen van allerlei dingen. Je bent namelijk nog al druk genoeg met het verwerken van wat er is gebeurd en (eventuele) revalidatie heeft op dat moment de hoogste prioriteit. Tijdens deze heftige periode sta je vaak onder behandeling van artsen of andere specialisten en dat kost natuurlijk allemaal behoorlijk wat geld. Soms is dat best lastig om bij elkaar te krijgen omdat je wellicht wat minder inkomen hebt omdat je (gedeeltelijk) niet kunt werken na het ongeval. Op dat moment lijd je letselschade, maar een schadevergoeding is dan vaak niet iets waar je je op dat moment mee bezig wilt en kunt houden. Als er iemand aansprakelijk kan worden gesteld dan hoef je niet alleen op te draaien voor alles kosten. Een letselschade advocaat Rotterdam, of uiteraard eentje in een andere plaats dichterbij) kan alles voor je uitzoeken en je helpen met krijgen waar je recht op hebt. 

Meest voorkomende ongevallen

Er zijn een aantal ongevallen die veel voorkomen en waarvoor een letselschade advocaat wordt ingezet:

 • Aanrijding met auto
 • Aanrijding met fiets
 • Bedrijfsongeval
 • Hondenbeet
 • Eenzijdig ongeval (de SVI-verzekering kan je hier verder bij helpen)
 • Val over een stoeptegel of op een gebrekkige weg

Meest voorkomende schadeposten

Er zijn een aantal schadeposten die veel voorkomen bij letselschade:

 • Medische kosten
 • Kosten voor verzorging
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Vertraging van een studie
 • Onderhoudskosten voor woning en tuin
 • Reparatiekosten
 • Vervangingskosten
 • Smartengeld

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren