Waarvoor gebruik je zakelijk krediet?

Waarvoor gebruik je zakelijk krediet?

Duurt het vaak lang voordat klanten jouw facturen betalen? Dan kan dit ervoor zorgen dat je op bepaalde momenten weinig tot geen geld in kas hebt. Dit is niet wenselijk, want hierdoor kun je zelf mogelijk niet voldoen aan jouw betalingsverplichtingen. In dat geval kun je zakelijk krediet aanvragen. Steeds meer ondernemers maken gebruik van deze financieringsvorm, maar niet iedere ondernemer is er bekend mee. Twijfel je of zakelijk krediet iets voor jou is? In dit artikel zetten we op een rijtje voor welke zaken je deze financiering allemaal kunt gebruiken.

Rekeningen van leveranciers betalen

Wanneer je producten en/of diensten afneemt bij een andere partij, kost dit jou geld. Hiervoor ontvang je een factuur. Op deze factuur staat een uiterste betaaldatum vermeld. Als je onvoldoende geld in kas hebt, kun je hier mogelijk niet aan voldoen. Sluit je zakelijk krediet af? Dan tackle je dit probleem. Je neemt het bedrag dat je aan de andere partij verschuldigd bent dan op van de rekening die een geldverstrekker voor jou geopend heeft.

Voorraad aanvullen

Wie producten verkoopt, heeft een voorraad nodig. Mensen hebben tegenwoordig namelijk weinig geduld meer. Als er geen voorraad is, kopen zij het product mogelijk bij een concurrent. Zakelijk krediet kan je helpen om de voorraad van jouw bedrijf aan vullen. Is er even niet genoeg geld in kas om nieuwe producten te kopen? Richt je dan tot dit krediet. Zodoende heb je altijd voldoende producten op voorraad.

Investering in marketing

Veel bedrijven zetten verschillende marketinginstrumenten in om hun producten of diensten aan de man te brengen. Als er weinig tot geen geld in kas is, denk je misschien dat je niet kunt investeren in marketing. Met zakelijk krediet is dit wel degelijk het geval. Je kunt deze financiering namelijk ook gebruiken om te investeren in marketing. Pak je dit op de juiste manier aan? Dan verdien je het geïnvesteerde bedrag waarschijnlijk snel weer terug.

Zakelijk krediet of zakelijke lening?

Zoals je hierboven kon lezen, biedt zakelijk krediet vooral uitkomst op de korte termijn. Zoek je een manier om een langlopende investeringen in jouw bedrijf te financieren? Dan is een zakelijke lening mogelijk meer iets voor jou. Een geldverstrekker zet het geld bij deze financieringsvorm niet voor jou klaar op een speciale rekening, maar stort het in één keer op jouw zakelijke rekening. Doordat het volledige bedrag tot jouw beschikking staat, kun je er direct mee investeren in uitbreiding, een nieuwe machine of een nieuw voertuig.

Een zakelijke lening zit overigens wel iets anders in elkaar dan zakelijk krediet. Zo betaal je bij deze financieringsvorm bijvoorbeeld rente over het hele bedrag, terwijl je bij zakelijk krediet alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt. Geld dat je hebt afgelost kun je bovendien niet meer opnemen bij een zakelijke lening. Bij zakelijk krediet behoort dit wel tot de mogelijkheden. Tot slot zit er verschil in de looptijd. Zakelijk krediet heeft een standaard looptijd van 36 maanden, maar bij een zakelijke lening kies je zelf voor 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren