Wat zijn de mogelijkheden van het investeren in een beleggingspand?

Wat zijn de mogelijkheden van het investeren in een beleggingspand?

Investeren in onroerend goed is een aloude traditie, maar tegenwoordig zijn er zo veel zaken om te overwegen. Je kunt een beleggingspand simpelweg kopen, maar kunt ook kiezen om er een financiering voor af te sluiten. Als je echter meer passief inkomen zoekt, dan kun je overwegen om in plaats daarvan in commercieel onroerend goed te investeren. Bij het investeren in een beleggingspand komt echter nogal wat kijken…

Een beleggingspand financieren

Er zijn verschillende manieren om een hypotheek beleggingspand te realiseren, met verschillende voor- en nadelen, afhankelijk van of je van plan bent er zelf in te gaan wonen of het te verhuren. De beste plaats om je onderzoek te beginnen is bij je bank of hypotheker, waar ze je kunnen adviseren over hoeveel geld ze kunnen lenen en wat de voorwaarden voor die specifieke lening zijn. In de meeste gevallen gelden voor het financieren van een beleggingspand namelijk andere regels en voorwaarden dan voor het financieren van je eigen woning.

Voor je verder gaat, bedenk dan ook dat bij het investeren in onroerend goed, het risico op verlies aanzienlijk als je het niet goed aanpakt. Als je overweegt een lening af te sluiten om je investering te financieren, wees dan zeker dat je rekening houdt met alle mogelijke risico’s en met hoeveel geld je je kunt veroorloven te verliezen. Alle leningen hebben verschillende aflossingsschema’s en rentevoeten, dus lees en begrijp die zorgvuldig voor je je handtekening op de stippellijn zet. Het goed laten adviseren is een must.

Verschillende voorwaarden per bank of geldverstrekker

Omdat alle banken en geldverstrekkers eigen regels en voorwaarden hebben voor het financieren of aanvragen van een hypotheek voor een beleggingspand, is het niet mogelijk om één soort advies te geven. Wanneer je een beleggingspand wilt financieren dan is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of de bank je als particuliere belegger, professional of grote belegger ziet. Puur deze verschillen zorgen al voor andere tarieven, renten en bijvoorbeeld hoeveel eigen geld je in zal moeten leggen.

Een financieren voor een beleggingspand, of in andere woorden een hypotheek voor een beleggingspand, kan gebruikt worden om een woning bedrijfspand of project te financieren en bekostigen. Wil je in een woning beleggen, dan kun je in de meeste gevallen maximaal 90% van de taxatiewaarde in verhuurde staat financieren. Voor commercieel vastgoed is dit 85%. Wil je een hypotheek aanvragen puur om een woning te verhuren, dan zal je moeten kijken naar een zogenaamde verhuurhypotheek.

Laat je adviseren

Als je een beleggingspand wilt financieren, is het belangrijk dat je alle verschillende mogelijkheden die je hebt goed begrijpt. Verschillende banken en geldschieters hebben verschillende regels en voorwaarden, dus is het verstandig advies in te winnen bij een bank of hypotheekmakelaar over wat voor jou de beste optie kan zijn. Ze kunnen je helpen de voorwaarden te begrijpen van elke lening die je overweegt, en ook hoeveel geld je je kunt veroorloven te verliezen als de zaken niet volgens plan verlopen. Kortom: laat je adviseren en voorkom toekomstige problemen!

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren