Bedrijfsauto verzekeren? Vergeet niet om een vergelijking te maken!

Bedrijfsauto verzekeren? Vergeet niet om een vergelijking te maken!

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering is tegenwoordig niet bijzonder lastig meer. Typ in een zoekmachine maar eens ‘zakelijke autoverzekering afsluiten’ in. Je krijgt in dat geval een groot aantal resultaten te zien. Er zijn ondernemers die een verzekering afsluiten op de website die bovenaan staat, maar dit is niet verstandig. Het is namelijk beter om eerst een vergelijking te maken voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit.

Hoe vergelijk je bedrijfsautoverzekeringen met elkaar?

Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je vandaag de dag een bestelbus verzekeren. Wanneer je dit soort verzekeringen met elkaar wilt vergelijken, kun je de site van verschillende verzekeraars bezoeken. Hierdoor weet je niet alleen wat er precies verzekerd is, maar ontdek je ook hoeveel je per maand betaalt voor de zakelijk autoverzekering. Het nadeel van deze aanpak is dat het je veel tijd kost om bedrijfsautoverzekeringen te vergelijken.

Wil je niet onnodig veel tijd besteden aan bedrijfsautoverzekeringen vergelijken? Richt je dan tot een vergelijkingssite. Wie zo’n site gebruikt, weet binnen de kortste keren wat de beste zakelijke autoverzekering is. Je vult hier simpelweg jouw voorkeuren in en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met bedrijfsautoverzekeringen die aan jouw wensen voldoen. Hierdoor is eenvoudig om te bepalen wat de beste zakelijke autoverzekering is.

Waar let je op bij het vergelijken?

Veel ondernemers sluiten uiteindelijk de autoverzekering af die bij een vergelijkingssite bovenaan staat. De site geeft misschien aan dat dit in jouw situatie de beste bedrijfsautoverzekering is, maar wij raden je niet aan hier klakkeloos vanuit te gaan. Neem de verzekering zelf eerst onder de loep voordat je besluit hem af te sluiten.

Het probleem is alleen dat veel mensen niet weten waar ze op moeten letten bij het vergelijken van bedrijfsautoverzekeringen. Omdat je niet onnodig veel wilt betalen voor een bedrijfsauto verzekeren, kijk je waarschijnlijk eerst naar de premie. Dit is logisch, maar laat de premie nooit de doorslag geven. Het is namelijk belangrijker dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is. Kijk daarom ook naar het eigen risico, de van toepassing zijnde clausules en werp bovendien een blik op de voorwaarden voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit. Op deze manier slaag je er vast en zeker in om de beste zakelijk autoverzekering te vinden.

Wat is de beste dekking?

Net als een personenauto kun je bij een bedrijfsauto verzekeren ook kiezen uit WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco dekking. Weet je niet welke verzekering je moet kiezen? Kijk dan naar de leeftijd van het voertuig. Voor bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar wordt vaak een allrisk autoverzekering (WA + Volledig Casco) afgesloten. Wanneer het voertuig tussen de 6 en 10 jaar oud is, kiest men vaak voor WA + Beperkt Casco. Voor bedrijfsauto’s jonger dan 10 jaar wordt bijna altijd een WA-verzekering afgesloten.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren