Drie dingen die je wilt weten voordat je een zakelijke lening afsluit

Drie dingen die je wilt weten voordat je een zakelijke lening afsluit

Zakelijk geld lenen kan jouw bedrijf vooruit helpen. Je kunt het geleende geld namelijk gebruiken om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen. Daarnaast kun je met een zakelijke lening jouw bedrijf uitbreiden. Beschik je zelf niet over voldoende financiële middelen om zo’n uitgave te bekostigen? Dan kun je een bedrijfslening aanvragen. Bij zo’n lening stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening, waardoor je er direct mee kunt investeren. Wij raden jou overigens niet aan om een zakelijke lening af te sluiten bij de eerste beste geldverstrekker. Hier kun je namelijk spijt van krijgen. Om dit te voorkomen vertellen wij jou in deze tekst drie dingen die je moet weten voordat je een zakelijke lening afsluit.

1. De looptijd staat niet vast

Eén van de grote voordelen van een zakelijke lening is dat je zelf regie hebt over de looptijd. Dit is bij zakelijk krediet niet het geval. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Bij een zakelijke lening kies je zelf binnen welke periode je het geleende geld terug wilt betalen. De maximale looptijd is overigens 5 jaar. Kies je voor de maximale looptijd? Dan betaal je 60 maanden lang een vastgesteld bedrag. Hierdoor is de lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost. Doordat je de lening uitsmeert over een relatief lange periode, blijven jouw maandelijkse lasten vaak beperkt.

Verkort je de looptijd naar bijvoorbeeld 3 jaar, maar leen je wel hetzelfde bedrag? Dan dien je het geld binnen 36 maanden terug te betalen. Jouw maandelijkse lasten vallen hierdoor hoger uit, waardoor dit op het eerste gezicht niet interessant is. Toch is het financieel vaak wel aantrekkelijk om voor een kortere looptijd te kiezen. Dit heeft te maken met de rente. Als je voor een kortere looptijd kiest, betaal je namelijk minder lang rente. Onderaan de streep betaal je hierdoor minder voor een zakelijke lening dan wanneer je voor een langere looptijd kiest.

2. Je betaalt altijd een vaste rente

Om het voor geldverstrekkers interessant te maken om jou geld te lenen, betaal je rente over een zakelijke lening. Dit weerhoudt jou er mogelijk van om zo’n financiering aan te vragen. Logisch, want de rente staat op het ene moment hoger dan op het andere moment. Toch hoef je er bij een zakelijke lening niet bang voor te zijn dat je iedere maand een ander bedrag betaalt. Nee, want de rente staat namelijk vast gedurende de hele looptijd van jouw lening. Hierdoor weet je precies hoeveel een zakelijke lening jou maandelijks kost. Bij zakelijk krediet is dit niet het geval. Je betaalt hier namelijk alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente is vergelijkbaar met de rente rekening courant bij de bank.

3. Niet iedere zakelijke lening is hetzelfde

Heb je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd? Dan richt jij je mogelijk tot de eerste geldverstrekker die je tegenkomt. Dit raden wij jou niet aan. Je moet namelijk weten dat niet iedere zakelijke lening hetzelfde is. Sterker nog, er kunnen zelfs grote verschillen zitten in de leningen die geldverstrekkers aanbieden. Zo kun je bij de ene geldverstrekker bijvoorbeeld meer lenen dan bij de andere. Daarnaast kan er verschil zitten in de rente. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voorwaarden van een zakelijke lening. Sluit daarom nooit lukraak zo’n lening af, maar vergelijk verschillende geldverstrekkers met elkaar. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om de beste zakelijke lening te vinden.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren