3 redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

3 redenen om een persoonlijke lening af te sluiten

Als het om geld gaat, zijn er heel wat dingen om over na te denken. Hoe spaar je genoeg voor je pensioen? Hoe betaal je je schulden af? Wanneer is het de juiste tijd om een huis of auto te kopen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die beantwoord moeten worden. Maar soms hebben we een beetje extra hulp nodig als het om geld gaat. Dat is waar persoonlijke leningen van pas komen. Een persoonlijke lening kan een geweldige manier zijn om aan het geld te komen dat je nodig hebt voor wat je maar wilt. Hier zijn drie goede redenen waarom je een persoonlijke lening zou moeten afsluiten:

1. Je wilt een grote aankoop doen

Overweeg je een nieuwe keuken te kopen, in aandelen te investeren, hoger onderwijs te betalen of een nieuwe auto aan te schaffen? Het afsluiten van een persoonlijke lening kan heel nuttig zijn als je een grote aankoop wilt doen en het geld nog niet bij de hand hebt. Een persoonlijke lening is een lening waarbij het bedrag dat je leent direct geheel op je rekening wordt gestort. Dit betekent dus dat je direct over het geld beschikt om deze aankoop te kunnen doen.

2. Je weet van tevoren waar je aan toe bent

Heb je dringend geld nodig, dan kan het afsluiten van een persoonlijke lening goed helpen. Eén van de grootste voordelen van een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt iedere maand een vast bedrag voor rente en aflossing. Het rentepercentage van de lening staat daarnaast vast, evenals de looptijd. Afgeloste bedragen kun je niet weer opnemen, waardoor je precies weet wanneer je van de lening af bent en hoeveel de lening je uiteindelijk gaat kosten. Wel zo fijn, toch?

3. De lening is soms aftrekbaar van de inkomstenbelasting

Kies je ervoor om de persoonlijke lening te gebruiken voor de verbouwing of verbetering van je eigen koopwoning, dan is de rente in veel gevallen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een lening in de vorm van een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet is de rente in namelijk niet aftrekbaar van de belasting.

Sluit een persoonlijke lening af en maak die mooie aankoop!

Typerend voor een persoonlijke lening is dat je het bedrag in de meeste gevallen in één keer uitgeeft. En is dat niet precies wat we met grote aankopen vaak doen? Stel je bijvoorbeeld voor dat je een nieuwe keuken nodig hebt: je weet dan van tevoren precies hoeveel geld je nodig hebt en wat die fonkelnieuwe keuken je gaat kosten. In dat geval is een persoonlijke lening precies de lening die je af zou moeten sluiten: er zijn duidelijke afspraken over de hoogte van het maandbedrag, de termijn waarbinnen de lening wordt terugbetaald en welke rente je betaalt. Makkelijker kan het niet!

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren