Formulieren digitaliseren? No-code is de oplossing

Formulieren digitaliseren? No-code is de oplossing

Bij veel organisaties is het een warboel van formulieren, spreadsheets, werkbonnen en databases. In zo’n ouderwets systeem gaat veel tijd zitten en het is daarnaast foutgevoelig. Alle partijen profiteren ervan als een organisatie de formulieren digitaliseert. Maar hoe doe je dat? Het antwoord: door middel van no code development.

Digitale formulieren bieden vele voordelen

Er zitten heel wat voordelen aan het gebruik van digitale – of beter nog: geautomatiseerde – formulieren. Ze versnellen processen, zorgen voor één informatiebron en zijn makkelijk met andere data te integreren. Daarnaast kunnen ze niet kwijtraken.

Laten we deze pluspunten met een voorbeeld illustreren. Stel je voor dat je werkzaamheden voor een klant hebt afgerond en dat je deze klant ter goedkeuring en werkbon stuurt. Doe je dit middels een digitaal formulier, dan kan het systeem na accordering van de klant meteen een factuur naar dat bedrijf sturen. En als betaling uitblijft, dan verzendt het systeem automatisch een betalingsherinnering. Iedere medewerker met de juiste rechten kan de status van zo’n traject bekijken.

Handmatig invoeren zal dus niet langer nodig zijn. Dat voorkomt fouten en bespaart ook heel wat tijd. Deze snelle en foutloze werkwijze scheelt bovendien behoorlijk wat overhead in het operationele proces.

No code development is perfect voor digitale formulieren

Nieuwe software nodig? Een veeleisend bedrijf laat een oplossing op maat bouwen. Maar zo’n ontwikkeltraject duurt al gauw maanden tot jaren. In de tussentijd zijn jullie wensen of de eisen van jullie klanten alweer veranderd. Traditionele softwareontwikkeling is dus niet ideaal.

No-code development is een manier van programmeren waarvoor geen technische of programmeerkennis nodig is. In een no code platform drag en drop je visuele bouwstenen op hun plek; een methode die vooral voor kantoorapplicaties ideaal blijkt. Je bouwt hier snel werkende prototypes mee die je op basis van de feedback uit je organisatie in een handomdraai aanpast.

No code development bespaart je kosten en tijd ten opzichte van traditionele vormen van softwareontwikkeling. Soms kun je tot wel tien keer sneller ontwikkelen dan wanneer je een professionele programmeur inhuurt. Maar ondanks deze ontwikkelsnelheid geniet je nog steeds van de volledige functionaliteiten en maximale veiligheid.

No code als totaaloplossing voor je organisatie

Met een no code platform is zoveel méér mogelijk dan alleen een oplossing bouwen voor het digitaliseren van formulieren. Het mooie van deze manier van programmeren is dat je er snel aanvullende functionaliteiten aan koppelt. En naarmate je de opties van het no-code platform ontdekt, komen er nieuwe ideeën in je op die jullie team tijd bespaart. Zo groeit de applicatie stukje bij beetje, zonder het lange ontwikkeltraject dat er traditioneel mee gemoeid is.

Als voorbeeld: je kunt er een user interface omheen bouwen. Die maakt het invoeren van gegevens gebruiksvriendelijker en minder foutgevoelig. Dat kun je vervolgens ook naar mobiele apparaten schalen, zodat gebruikers of klanten overal vandaan hun gegevens kunnen invoeren.

Als je data centraal is opgeslagen, kun je deze ook beschikbaar stellen voor andere, al dan niet op een no code platform gebouwde, applicaties.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren