Tips voor een soepele verhuizing

Tips voor een soepele verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om alles goed voor te bereiden. Een verhuizing kan namelijk erg stressvol zijn. Daarom hebben wij 10 tips voor je opgesteld om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

1. Maak een lijst met alle spullen die je wilt verhuizen

Allereerst is het belangrijk om een lijst te maken met alle spullen die je wilt meenemen naar je nieuwe huis. Dit is niet alleen handig voor het inpakken, maar ook voor het regelen van de verhuiswagen. Zo weet je namelijk precies hoeveel spullen je moet verhuizen en hoeveel ruimte je nodig hebt. Regel ook zo snel mogelijk de verhuiswagen, zodat je hier niet meer over hoef na te denken.

2. Begin op tijd met inpakken

Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken. Dit voorkomt dat je in de stress raakt en alles half inpakt. Begin dus op tijd, zodat je alles rustig kan inpakken.

3. Gebruik verhuisdozen

Verhuisdozen zijn erg handig wanneer je gaat verhuizen. Ze zijn stevig en gemakkelijk te vervoeren. Daarnaast kun je met verhuisdozen ook makkelijker alles labelen. Zo weet je precies wat er in welke doos zit en hoef je niet alles uit te pakken wanneer je iets nodig hebt. Pak kwetsbare spullen in met noppenfolie of bubbelplastic zodat het nog net iets beter beschermt is. Zet ook met koeienletters ‘breekbaar’ op de doos, zodat men dit meteen ziet en er extra op kan letten.

4. Kijk eens goed naar de verzekeringen die je hebt

Wanneer je gaat verhuizen, is het verstandig om even naar je verzekeringen te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld een inboedelverzekering hebt, is het verstandig om te kijken of de dekking toereikend is. Misschien moet je ook wel een opstalverzekering afsluiten? Het is goed om dit alles eens goed te bekijken voordat je helemaal over gaat.

5. Regel de post

Wanneer je gaat verhuizen, moet je de post laten doorsturen. Dit kun je gemakkelijk regelen door een formulier in te vullen op de website van de PostNL. Vergeet ook niet om alle andere belangrijke bedrijven e.d. op de hoogte te brengen van de verhuizing. Denk ook aan de huisarts, tandarts, apotheek enzovoorts. Ga je in een andere gemeente wonen meld je dan daar aan als nieuwe patiënt/client.

6. Gas, water en licht & internet

Wanneer je gaat verhuizen, moet je ervoor zorgen dat je niet zonder gas, water en licht komt te zitten. Zorg dat je tijdig de aansluitingen regelt, zodat alles goed geregeld is. Je kunt dit vaak via een formulier op de website doen, of gewoon in de telefoon klimmen en eventjes bellen.

7. Verhuizen met hulp

Vraag vrienden of familie om je te helpen met verhuizen en dan voornamelijk met het in- en uitpakken van de spullen. Dit maakt het verhuizen een stuk makkelijker en leuker. Vergeet ook niet om iets lekkers te maken voor iedereen die je heeft geholpen! Misschien kun je als het mooi weer is een gezellige barbecue organiseren in de nieuwe tuin, of gewoon zorgen dat er na al het zware werk een heerlijke charcuterie-schaal klaarstaat.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren