Waarom is factoring interessant voor ZZP’ers en MKB’ers?

Waarom is factoring interessant voor ZZP’ers en MKB’ers?

Waarom zou factoring interessant zijn voor ZZP’ers en MKB’ers? Wanneer je deze vraag voorbij ziet komen, zullen er meerdere vragen bij je opborrelen. Want ‘wat is factoring?’ en ‘waarom zouden alleen ZZP’ers en MKB’ers hier zeer veel profijt van hebben?’. Het is belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat factoring precies is voordat de conclusie getrokken kan worden of dit ook interessant is voor ZZP’ers en MKB’ers. Hieronder kan je verschillende redenen lezen en toelichtingen bij het woord factoring. Hierdoor zul je een goed beeld vormen over deze kwestie. Je hoeft dus niet verder te zoeken naar verdere uitleg wanneer je antwoord op deze vraag wilt krijgen. Daarnaast wordt er ook nog een tip meegegeven wanneer je vragen, twijfels of informatie wilt weten over factoring.

Wat is factoring precies?

Het is natuurlijk van zeer groot belang om te weten wat het woord factoring precies inhoudt want zonder deze betekenis wordt het antwoord vormen op de vraag enorm lastig. In moeilijke woorden kan je factoring omschrijven als een manier van debiteurenfinanciering voor verschillende bedrijven en ondernemers. Het is eigenlijk een hele makkelijke manier om betaalt te krijgen. Je kan namelijk als ondernemer zijnde jouw factuur niet alleen naar je klant sturen maar ook naar je factoringbedrijf. Wanneer je deze factuur eenmaal de deur uit hebt gedaan, zul je binnen een dag als betaald krijgen. Je hoeft namelijk niet meer te wachten totdat je klant eindelijk eens betaald omdat je door het factoringbedrijf in te zetten het geld binnen 24 uur op je rekening hebt staan.

Waarom is factoring interessant voor ZZP’ers en MKB’ers?

Maar nu is het de vraag waarom factoring zo interessant kan zijn voor ZZP’ers en MKB’ers. Eigenlijk zijn de eerste redenen natuurlijk al benoemd in het vorige stukje. Je kunt namelijk als ZZP’er en als MKB’er ervan uitgaan dat jouw geld binnen een dag op je rekening staat. Dit geld is allemaal jouw eigen verdiende geld. Als ZZP’er en MKB’er kan dit ontzettend handig zijn omdat je simpelweg eigen baas bent en dus ook je eigen kosten moet betalen met je eigen verdiende geld. De volgende reden is dus ook ontzettend belangrijk want het geld dat je op je rekening krijgt, is alleen maar jouw geld. Je hoeft dus als ZZP’er of als MKB’er niet bang te zijn voor geldleningen bij de bank of geldverstrekkers.

Factoringkosten handig en snel doorberekenen

Daarnaast is het aan te raden voor ZZP’ers en MKB’ers om je factoringkosten door te berekenen. Dit houdt in dat je je factoringkosten moet doorberekenen in je eigen offertes. DIt zorgt ervoor dat je eigenlijk gebruik maakt van een eigen afdekking van de kosten voor de gekozen factoring. Je bent namelijk eigen baas en kan zelf bepalen hoe en wat qua kosten en factuurbedragen. Daarnaast ben je niet de enige ZZP’er en MKB’er die misschien vragen heeft over factoring en twijfelt over de keuzes over factoring. Gelukkig bestaan er factoring blogs waar je verhalen van andere kan lezen. Je kunt hier zelfs vragen stellen wanneer je iets dringend wilt weten. Je bent dus zeker niet alleen!

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren