Wat heb je nodig voor een zakelijke lening?

Wat heb je nodig voor een zakelijke lening?

Een bedrijf starten is geen gemakkelijke opgave. Er zijn ontzettend veel dingen om over na te denken – van het bedenken van een product of dienst dat mensen willen, tot het samenstellen van een team van getalenteerde mensen, tot het vinden van de juiste financiering. En vooral dat laatste is van groot belang, want een van de belangrijkste vraagstukken die je zult hebben bij het starten van je bedrijf is hoe je het gaat financieren. Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar welke is geschikt voor jou? Een optie die veel ondernemers overwegen is het aanvragen van een bedrijfslening of zakelijke lening, maar daar komt soms nogal wat bij kijken. In dit artikel bekijken we wat je nodig hebt voor een zakelijke lening, en waarom je dit wel – of niet – zou moeten doen

De voordelen van een zakelijke lening

Als het om bedrijfsleningen gaat, is Nederland een geweldige plaats om te zijn. Er zijn tal van geldschieters die graag met ondernemers samenwerken, zoals bijvoorbeeld Swishfund.nl, en er is een ruime keuze aan mogelijkheden. Dit betekent dat je vrijwel zeker een lening zult vinden die aan je specifieke behoeften voldoet.

Een van de grootste voordelen van een bedrijfslening in Nederland is het feit dat je die meestal kunt krijgen zonder je eigen persoonlijke bezittingen als onderpand te geven. Dit is een enorm pluspunt, vooral voor beginnende ondernemers die misschien niet veel bezittingen hebben die ze als onderpand kunnen gebruiken.

Een ander groot voordeel van zakelijke leningen in Nederland is dat de rentes meestal niet extreem hoog zijn. Dit betekent dat je niet per se exorbitante tarieven voor je bedrijfslening hoeft te betalen, wat het terugbetalen ervan kan vergemakkelijken.

Nadelen van een bedrijfslening

Een van de grootste nadelen van het krijgen van een zakelijke lening is dat niet altijd even flexibel zijn. Je moet met de lener instemmen met specifieke voorwaarden, wat in veel gevallen (logischerwijs) betekent dat je die achteraf niet kunt veranderen. Dit kan een probleem zijn als de omstandigheden veranderen en je je aflossingsschema wilt versnellen of uitstellen.

Een ander nadeel is dat er grenzen zijn aan hoeveel geld je kunt lenen. Meestal is dit bedrag gebaseerd op de waarde van je onderpand (als je dat hebt) en op je vermogen om terug te betalen. Als je meer nodig hebt dan wat de meeste leners je bieden, dan is het misschien niet de moeite om een aanvraag in te dienen.

Een ander nadeel is dat bij het geld lenen via een zakelijke lening altijd risico’s komen kijken. Je moet de lening immers terugbetalen met rente, waardoor je altijd meer geld moet terugbetalen dan je oorspronkelijk hebt geleend. Dit klinkt logisch, maar is wel een heel belangrijk punt: je moet immers winst gaan maken om de lening terug te kunnen betalen.

Wat heb je nodig voor een zakelijke lening?

Nu we enkele voor- en nadelen op een rijtje hebben gezet, is het tijd om wat praktische punten te bespreken. Want wat heb je precies allemaal nodig voor het aanvragen van een zakelijke lening?

Ook hiervoor is niet één antwoord. Bij traditionele banken kan het lastig zijn om een zakelijke lening te krijgen. Zij willen vaak veel documenten zien, zelfs documenten die soms heel moeilijk te leveren zijn. Toch zijn er enkele zaken die voor vrijwel iedere zakelijke lening nodig zijn. Zo zijn de belangrijkste voorwaarden in de meeste gevallen als volgt:

  • Een minimale omzet
  • Een minimale periode dat je onderneming bestaat
  • Een jaarrekening
  • Zakelijk rekening die ingezien mag worden
  • Bedrijf dat geregistreerd is bij de Kamer van Koophandel
  • Eigenaren die in Nederland wonen

Ook vaak nodig: een bedrijfsplan

Ze zijn niet altijd verplicht, maar veel geldverstrekkers willen ten minste een goed bedrijfsplan zien. Ze willen weten wat je doelen zijn, hoeveel geld je verwacht te verdienen, enzovoort. Dus als je er nog geen hebt, is het misschien een idee om iets te bedenken voor je aanvraag voor een bedrijfslening. Het hoeft niet perfect te zijn, maar hoe meer denkwerk je erin stopt, hoe beter.

Kortom: er komt nogal wat kijken bij het aanvragen van een zakelijke lening, maar we adviseren de voorwaarden simpelweg te vergelijken bij verschillende aanbieders. Als je aan de financiële criteria kunt voldoen, dan kun je in veel gevallen een zakelijke lening aanvragen. Dat klinkt niet erg behulpzaam, maar zo werkt het meestal wel. Wees ook nooit bang om met je geldschieter over je specifieke omstandigheden te praten – ze zullen vaak bereid zijn te helpen. Succes

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren