Zo bespaar je op jouw autoverzekering

Zo bespaar je op jouw autoverzekering

Wanneer je een auto in het bezit hebt, betekent dat veel vrijheid. Je kunt overal naartoe, waar je maar wil. Toch is het hebben van een auto niet alleen maar rozengeur en maneschijn: een auto brengt ook de nodige kosten met zich mee. Denk maar aan de brandstofkosten, onderhoudskosten, wegenbelasting en natuurlijk is het verplicht om je auto te verzekeren. Gelukkig kun je wel besparen op deze kosten, en dan met name op de autoverzekering. Tips hoe je dat kunt realiseren, lees je hieronder.

Tip 1. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar

De kans is groot dat jij alleen naar de autoverzekering hebt omgekeken wanneer je de auto hebt aangeschaft. Zonde, want waarschijnlijk betaal je nu veel te veel. Premies veranderen door de tijd, jouw auto wordt ouder en bovendien bouw jij schadevrije jaren op. Om erachter te komen of je inderdaad te veel betaalt, is het belangrijk om regelmatig verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Iedere verzekeraar heeft een eigen premie en sommige verzekeraars geven kortingen aan nieuwe klanten. Wellicht loont het dus om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Tip 2. Check jouw dekking

Ook de dekking van jouw autoverzekering speelt een grote rol hoeveel jij maandelijks kwijt bent aan de verzekering. Het is goed om eens te checken waarvoor je eigenlijk betaalt, en of de dekking nog wel bij jouw auto past. Zo is het een tikkeltje overdreven als jij jouw oude barrel allrisk verzekert. Je bent een stuk voordeliger uit in de maand wanneer jij deze auto gewoon WA verzekert. Nieuwe en dure auto’s kun je beter wel allrisk verzekeren. Wanneer de dekking goed bij jou en jouw auto past, weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering te pakken hebt.

Tip 3. Betaal kleine reparaties zelf

Balen wanneer je deukje aantreft in jouw auto. Toch is het belangrijk om niet voor deze kleine zaken gelijk naar de verzekering te stappen. Maar, daarvoor ben je toch verzekerd? Nou, wanneer je dit wél doet, heeft dat meteen gevolg op jouw schadevrije jaren. En hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe goedkoper jouw premie wordt. Je moet dus eigenlijk heel zuinig zijn op jouw schadevrije jaren en dus niet voor het minste of geringste naar de verzekering stappen.

Tip 4. Premie in een keer afbetalen

Verzekeraars worden er blij van wanneer jij in een keer de autoverzekering afbetaalt. Dat betekent dat jij geen omkijken meer hebt naar de maandelijkse premie, én je wordt ook nog beloond door de autoverzekeraar. Je moet namelijk altijd een extraatje betalen wanneer je ervoor kiest om maandelijks jouw autoverzekering te betalen.

Gerelateerde Posts

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Ontketen de kracht van real-time voorraadbeheer met ERP

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Hoe een gezonde geest zakelijk succes ondersteunt?

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

Voordelen van een investeringshypotheek: haal het maximale uit uw beleggingen

5 manieren om je geld optimaal te beheren

5 manieren om je geld optimaal te beheren